Godaste och snabbaste brödet!

Nu blir det fler recept, bara att ta fram förklädet!

Om jag inte sagt det tidigare så kommer en hel del recept på både bakverk och middagar också att finnas här.  Idag gjorde vi soppa och då brukar jag ofta göra det här enkla brödet till. De är precis som scones, fast känns nyttigare och godare. Det bästa är att man slipper ha jäst hemma och att de inte ska jäsa någonting.

Ingredienser
3 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1 msk krossat linfrö
1 msk havrekli (detta har jag aldrig hemma så har i lite havregryn istället)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g (0,5 dl) flytande margarin eller vanligt
250 g keso

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, linfrö, havrekli, bakpulver och salt i en bunke. Häll i 0,5 dl flytande margarin, eller mindre bitar av vanligt. Tillsätt keson. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Dela degen i 4 bitar och forma till runda platta bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Serveras helst varma, och är jättegoda med ost eller marmelad.

Orginalreceptet hittar du här på Arla.se

2013-08-29 16-39-55B

Annonser

2 thoughts on “Godaste och snabbaste brödet!

  1. Pingback: Veckomeny – 1 | fruthorsell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s