Helgsammanfattning och barnskoköp

Ibland känns det som helgerna bara försvinner och man inte riktigt vet vad man gjort. En liten sammanfattning krävs ibland för att inse att man ändå hunnit med en del.

Började lördagen med att nosa på 2 veckors bebis, mysigt! Sen blev det promenad, lunch och en tur till kupolen för att utnyttja panduros 25% erbjudande och 20% på H&M om man köpte 3 plagg. Spontanfikabesök av lilla Vs morfar, och lite senare avnjöts av herrthorsells Risotto och marinerade kalkonfilé. Mums!

Söndagen var tänkt till att vara social, men förmiddagsbesöket blev (av helt förståeliga skäl) inställt och eftermiddagsbesöket vi tänkte göra hos några vänner blev uppskjutet på grund av sjukdom. Så kan det bli. Vi tog vara på dagen och höststädade lite i trädgården och plockade in saker. Sen tog vi en härlig promenad i höstsolen, lunch och sen blev det hela familjen som åkte till kupolen för att köpa skor till lilla V. Vi kom dock hem utan skor.. mamman fick beslutsångest.  Även idag fick vi spontanfikabesök av lilla Vs farmor!

Men behöver era råd angående skoköp! Nu har vi bestämt att vinterskorna vi köpte i somras kanske kommer räcka till storleksmässigt ändå. Samt att gummistövlar ska köpas in. Någon som har åsikter angående fodrade eller ofodrade gummistövlar? Jag tänker att man kan köpa ett par lite större och ha ett par tjocka sockor i dem nu i höst och att de då kan passa även sen till våren utan sockor.  Eller är jag optimistisk då? Känns ju annars fånigt att köpa ett par fodrade nu som han bara kommer använda nån månad innan det ändå blir säsong för vinterskorna?

Annonser

4 reaktioner på ”Helgsammanfattning och barnskoköp

  1. Jag tror aldrig att man lär sig det där med vinterskor och vinterkläder. Vi har kört på både fodrade och ofodrade gummistövlar. Just nu råkar vi ha fodrade stövlar. Men det hänger mest på att stövlarna de hade i våras och eventuellt regniga sommardagar, hade blivit för små. Så jag köpte fodrade på ICA Maxi. Annars har vi kört på vanliga gummistövar och möjligen haft raggsockor i dem. Sen höst-/vårskor som varit med Gore-Tex och fodrade och så riktigt varma och höga vinterskor till de riktigt kalla vinterdagarna. I år lutar det åt att det får räcka med de fodrade gummistövlarna och sen lär vi köpa riktiga vinterskor.

    • Tack för inputen! Ja det känns riktigt klurigt ibland. Är väl just det att fötterna växer så snabbt och samtidigt som det växlar säsong så man vet ju inte om skorna de kan ha på hösten passar fortfarande på våren. Då blir det väldigt lite tid de hinner använda de där skorna. Samtidigt vill man ju att de ska ha bra skor, och vara torra och varma om fötterna… Får se vad jag hittar till slut!

  2. Barnskor är svårt. Jag hade nog gjort som du, köpt lite större ofodrade med raggsocka. Man kan ju också ha sköna sulor i? Jag köpte ett par gympaskor till J för bara ett par veckor sen, för då var det fortfarande varmt men sandalerna var ju för kalla och vinter är det ju inte än. Men nu är även de snart för kalla så nu har hon oftast ett par, egentligen lite för stora, fodrade gummistövlar i väntan på vinterkängorna. Var ju inte så länge hon kunde ha de skorna liksom! Inser nu att jag skulle ha köpt något med högre skaft i stället, som hon även kunde ha haft som senhöstskor… Svårt det här med skor😊

    • Smart med sula i stövlarna också tänkte inte på det. Då borde de funka nu och förhoppningsvis nästa vår utan sula/sockor. Ja hade jag behövt skor lite tidigare på hösten så kanske ett par vattentäta lite högre ”gympaskor” hade varit bra. Men nu känns det som att vinterskorna ändå ska på om en månad eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s