Paketkalender

När jag var liten gjorde min mamma i flera år en paketkalender till mig och min syster. Små paket som var fästa på en tavla som hon själv broderat (om jag inte minns fel). Jag älskade paketkalendern, kanske för att jag alltid älskat att få paket och ett paket om dagen kan man ju inte klaga på.

Därför har jag sedan lilla V föddes gärna velat göra en paketkalender till honom. Har i några år fått behärska mig och insett att han varit lite för liten, men i år så blir det av!  Har dock ingen fin broderad tavla men har en annan idé som jag ska fota när det blir klart.

Har inte hållit mig till något maxbelopp per sak, utan tycker några saker kan vara lite större/finare och några saker väldigt enkla, men även praktiska saker som han ändå behöver och lite aktiviteter.

Någon mer som gillar paketkalendrar och vill ha idéer eller vill komma med idéer så kommer min plan här:

1. Kalenderljus (ett sånt man tänder varje dag fram till jul)
2. Pärlplatta för stora indianpärlor
3. Kalsonger
4. Figurtvål
5. Pixibok
6. Godis (vi har fredagsgodis istället för lördagsgodis)
7. Aktivitet åka och bada
8. Pepparkaksform och baka pepparkakor den dagen
9. Pysselbok
10. Tandborste
11. Tandkräm
12. Lucialjus/Lucialinne
13. Godis/Torkad frukt
14. Popcorn och film
15. Ballonghelikopter
16. Kalsonger
17. Pärlplatta
18. Pixibok
19. Trägrävskopa att måla
20. Godis /Torkad frukt
21. Boll
22. Julgranspynt och klä granen den dagen
23. Badskum
24. ? Ev. Julaftonskläder

Så nu har jag bara några småsaker kvar att inskaffa, sen är det bara att börja slå in paket…många paket!

Annonser

3 reaktioner på ”Paketkalender

  1. Tack för tips! Jag tycker att det ser så mysigt ut med de där kalendrarna, men jag har aldrig förstått vad jag ska stoppa i varje paket för att det ska kännas vettigt. Jag gillar ju inte jul och tvåtusen prylar i julklappar och går mest runt och är på dåligt humör under hela december, men jag måste ju anstränga mig lite för mina barns skull… Haha! Men sakerna du har skrivit om här ovan känns ju vettiga. Jag håller på att spara ihop tumma toarullar att göra kalender av. Eventuellt göra kalender av ska tilläggas. Vi får se. Jag kände mig lite inspirerad nu:)

    • Skillnaden kanske är att jag älskar julen och gärna förlänger den till november om jag kan! Men jag tror faktiskt man kan komma på vettiga saker, jag tycker dessutom man kan lägga till mycket aktiviteter om man har tid. Typ gå på bio, baka pepparkakor, åka och bada, åka och fika och saker man gör tillsammans. Sen vet jag att vi hade en gemensam kalender jag och min syster och fick paket varannan dag, så då blir det ju inte heller lika många per person. Jag resonerar så att V istället bara kommer få 1-2 julklappar från oss på julafton då jag istället kan tycka det kan bli väldigt mycket paket på en dag annars. Lycka till, om du gör någon!

  2. Tack:)
    Jag försöker faktiskt anstränga mig för att gilla julen, men det går väl så där. Det är mysigt, men ändå så många krav på något vis. Det var en gemensam kalender jag hade tänkt mig i så fall.
    Jag ska klura lite:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s