Från djungelrum till lekrum

Utanför  Vilgots och bebis rum, ligger ett rum som redan från början var tänkt att så småningom bli lekrum. Vi gjorde barnens sovrum lite mindre, för att satsa på ett gemensamt lekrum och när barnen bli äldre sen så blir det nog mer ett extra tv-rum/allrum.

Då vi inte hade barn när vi flyttade in i huset, blev rummet istället inrett till det vi kallat djungelrummet. Med lite mysiga fåtöljer och ett djungeltema, blev det ett mysigt rum att umgås i. Dock har vi inte använt rummet jättemycket. Så fort Vilgot födddes blev det dock sällan använt eftersom han sov i rummet bredvid.

Nu är i alla fall fåtöljerna sålda för 4000 riksdaler, så jag har ett litet startkapital att inreda nytt med!

Därför har jag funderat hela veckan på detta rum, och haft lite svårt att få ihop alla funktioner jag skulle vilja få in. Jag vill få in  en sängplats, som helst kan utvecklas till en dubbelsäng om vi får gäster då vårt gästrum om ett tag försvinner till bebis. Sen skulle jag vilja få in något slags lekbord för t.ex lego, pussel och annat, förvaring, en liten verktygsbänk, en skön matta att leka på golvet med osv. Samt ändå ha en flexibel lösning där golvyta kan frigöras för t.ex. bilbanor och annan lek.

Så igår så gjorde jag och V en rumslayout i lego….ja ni läste rätt. Man måste ju passa på att leka och vara kreativ på samma gång. Vi gjorde ett skalenligt rum och gjorde sen små möbler som vi kunde flytta runt på olika sätt.

Och nu har jag också gjort en moodboard på hur jag tänkt mig inredningen. Jag vill ha det grafiskt svart-vitt med gula inslag (som också är Vs favoritfärg) samtidigt gärna lite industristil på det hela med t.ex. plåtskåp.

lekrum

De vita plåtskåpen från Ikea PS-serie har jag alltid gillat. De blir perfekta att förvara t.ex. spel och pussel i och de har låsbara dörrar vilket kan vara bra för klåfingriga bebisar. Det tänkte jag matcha med det lilla plåtbordet på hjul som jag tänkte sätta en verktygstavla över och lite gula backar för att göra det till en verktygsbänk. Som lekbord hittade jag ett annat Ikea-soffbord med hjul som blir perfekt. Det har förvaring på sidorna för t.ex. lego och en skyddande glasskiva uppepå. Under glasskivan kan man sen sätta saker, t.ex. rita vägar och landskap på ett papper och ha som en lekyta.

H&M Home har ett stort sortiment av kuddar i den gula färg jag gillar nu i vår. De är dessutom billiga och tvättbara vilket passar perfekt i ett lekrum. Som extrasäng/myshörna blir det nog två 80×200 madrasser på varandra och inklädda i något snyggt tyg med mycket kuddar i.

De små vita kuberna med gult i finns också på Ikea, och passar bra på väggen. Tillsammans med den stora tavlan med gula elefanten som inte heller kostar många kronor på Ikea. I fönstren funderar jag på den enkla lampan med gul textilsladd. Mattan är också från Ikea.

Så vad tror ni? Har ni fler idéer eller tips? Jag är i alla fall redo för ett besök på Ikea!!

Annonser

2 thoughts on “Från djungelrum till lekrum

  1. Lite tips på inredningen:
    Jag delade vår madrass på 80×200 i mitten så blev de lättare att klä men kan också användas till kojbyggen!
    Kolla öven urban outfitters inredningssida. Massa fina saker. Mio har en fin grafiska matta om inte urban levererar 🙂 Afro art har snygga svart/vita prickiga lampor i tyg.
    Kram på er!!!

    • Tackar för alla tips! Bra idé med madrassen, då den i huvudsak ska kunna användas till gästsäng så vet jag dock inte om jag vill dela den, blir svårare att sova på om man inte har en sängram. Urban outfitters hade jag inte koll på innan, så där ska jag absolut kolla även Mio och Afro Art!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s