DIY – Verktygsbänk till barn

Ett av V’s stora intressen är att snickra. Hela förra sommaren satt han ute på vår altan och slog spikar fram och tillbaka genom en lastpall. Under vintern är det lite svårare då jag inte gärna låter honom leka med riktiga verktyg inomhus, har nämligen inga planer på att bygga om just nu.

Så ett av projekten till lekrummet var att göra en verktygsbänk till honom, där han kan ha sina leksaksverktyg. Inspirationen som jag hittade på pinterest såg ut ungefär så här.

verktygsbänk inspiration

Kanske tänker ni att Ikea säljer färdiga såna här verktygsbänkar för barn, för inte så jättemycket pengar. Ja det gör de, och det sparar nog väldigt mycket tid, men i mitt huvud är det är inte alltid lika kul att köpa en färdig lösning. Så det här soffbordet från Ikea inhandlades istället.

ikea-ps--soffbord__0123615_PE279803_S4

 

Snälla pappa fixade en baksida i perforerad masonit och gjorde en ram till den för att den skulle bli lite stabilare. Den målades svart och fästes sedan i de fyra skruvhål som redan fanns för att skruva ihop bordet.

verktygsbänk

 

 

Förvaringsbackar i gult inhandlades på Swedol, och fästes på två trälister. Återigen tack till snälla pappa. Skenorna med krokar har inhandlats på Jula. Den röda borrmaskinen räddade vi från en gammal verktygsbänk i plast vi fick ärva men där det mesta saknades/var trasigt. Som pricken över i fick V ett kompletterande verktygskit av moster med både hjälm och handskar och en fungerande borrmaskin.

Sen tänker jag att om han tröttnar på sin verktygsbänk kan den även användas till mycket annat. Cirklar i svart dekorplast skulle lätt kunna bli spisplattor på ett litet minikök. Fungerar även bra till ett avlastningsbord/sängbord i ett framtida pojkrum.

Nu blir det dock snart sommar och utesäsong igen, så då får jag väl fundera vidare på nästa projekt. En enkel snickarbänk att ha ute på altanen där man får spika och leka så att jag slipper se ännu en lastpall liggandes på altandäcket en hel sommar… tur att det aldrig tar slut på projekt och idéer!

Annonser

5 thoughts on “DIY – Verktygsbänk till barn

  1. Hej fru Thorsell!
    Blev så inspirerad av din hemgjorda arbetsbänk att vi gjorde en likadan till vår son i julklapp.Enda skillnaden är vi använde en perforerad verktygstavla i plåt med tillhörande förvaring.Den överlämnades redan imorse och gjorde stor succé!!God Jul & Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s