Lunåns Gårdsmejeri

Vi trotsade det trista vädret i fredags och gjorde tillsammans med V’s kompis ett besök på Lunåns Gårdsmejeri där jag aldrig varit tidigare. Vi körde efter vägbeskrivningen på deras hemsida och det fungerade bra, men det kändes verkligen som det ligger mitt ute i ingenstans efter att ha kört genom flertalet småbyar och krokvägar. Det tog ca. 30 min från Borlänge.

Det var dock absolut resan tycker jag. Mejeriet gör ostar, dock kunde man inte titta på tillverkningen av vad jag kunde se. Däremot fanns det många olika djur att både titta på och klappa.  Bland annat minigrisen Heidi som strövade fritt och knappast var så liten. Det fanns ett lekhärbre för barnen, samt en liten sandlåda och en stor studsmatta.  När vi var där var det även en kort sångstund för barnen kl. 12 vilket tajmade perfekt med två hungriga barn som inte orkade vänta på sina våfflor.

Det finns en liten butik med ostar och marmelad till försäljning samt fika och lunchalternativ. Barnen tog stora våfflor med sylt och grädde och vi vuxna testade våffla med ost, räkor, gräddfil, röd lök och caviar. Kändes lite som att äta langos, och var väldigt gott. Fika och lunch är inte jättebilligt, men i gengäld tar de inget inträde. Klart värt ett besök!

Mer information om öppettider och aktiviteter hittar ni här.

lunån 3 2014-06-27 12-44-52 lunån 1 2014-06-27 11-39-16 2014-06-27 12-15-43 lunån 2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s