Trädgårdsarbete och middag

Nu har två dagar spenderats hemma och en hel del trädgårdsarbete har betats av. Investering i häcksax gjorde att häcken plötsligt blev klippt, men oj vilka otränade armar jag måste ha. Efter kanske en halvtimmes klippande kunde jag knappt lyfta ett vattenglas. Vill ni ha en trädgård som sköter sig själv ska ni inte plantera nästan 100 m avenbokshäck på tomten. Första året var det plantering av alla plantor, sen var det rensning av allt, förra året fixade vi kanter, täckduk och täckbark, och varje år behöver all häck klippas… Men nyklippt som den är, så är den jättefin så jag är nöjd ändå!

Ett nytt batteri till vår elgräsklippare gjorde att gräset utanför häcken och alla kanter äntligen kunde bli klippta. Tycker i normala fall inte om såna sysslor som måste göras om och om igen som dammsugning och städning osv. Självklart vill jag inte ligga i rabatterna och rensa ogräs varje vecka men tycker ändå att trädgårdsarbete är ganska fridfullt. Fast så  klart, bara när man har lust med det, inte när det blir ett måste.

Dagen avslutades på altanen med middag och besök av några nära vänner. Kul att få tillfälle att plocka lite blommor i trädgården och duka lite roligare. Barnen fick till och med ett eget litet bord.

barndukning 1 IMG_2839 dukning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s