Trosa

Nej jag pratar inte om underkläder utan staden vid världens ände. Tillsammans med min syster med familj och mina föräldrar spenderades två nätter där på gulligaste lilla pensionatet som min syster lyckades boka. Det  heter Tre små rum, ligger mitt i centrala Trosa och hade endast ett fåtal rum till uthyrning på en innegård. Tyvärr var hela stället till salu, annars kan jag absolut rekommendera det!

Då detta nog var den varmaste resa jag gjort även räknat utlandssemestrar så var det bästa med stället att vårt rum låg med utgång direkt till en uteplats med pool. V älskade poolen och efter att i början som vanligt lekt koalabjörn runt min hals då det var för djupt för honom så lärde han sig att själv simma runt med armpuffar på. När han väl kommit på att han kunde själv, kunde han inte sluta plaska runt.

Jag hade inga förväntningar på Trosa i övrigt men blev glatt överaskad. Det är en liten stad och finns inte jättemycket att göra, men det är en väldigt fin och pittoresk liten stad med söta hus och en trevlig hamn att promenera runt i.

På vägen till Trosa gjorde vi lite stopp på vägen. Vi började med lunch på Hjortuddens trädgård mellan Enköping och Strängnäs. Det låg jättefint vid vattnet och de serverade god lunch och fika i trädgården alldeles vid vattnet. De hade också en liten butik med egenodlat och andra produkter.

Sedan åkte vi direkt till Taxinge slott där jag sedan länge har velat testa den berömda kakbuffén. Det var dock (som många andra dagar) olidligt varmt denna dag och det första vi gjorde när vi kom fram var att slå oss ner på badstranden och ta ett dopp i Mälaren. Pontus och jag testade sedan fikat medans de andra badade vidare. Det är ett fint ställe och fanns som utlovat mycket fika att välja på men jag blev ändå inte jätteimponerad. Absolut värt ett besök om man är i trakterna men inget att åka en omväg för skulle jag nog säga.

Med två barn har man rätt fullt upp så att fota allt man gör är inte så lätt att hinna med. Dock lyckades jag fånga några bilder på mormor med alla barnbarnen och med V och F tillsammans vilket jag är jätteglad för! Första bilderna är från Hornudden.

Efter Trosa fortsatte vi vår resa mot Stockholm men det får bli nästa inlägg..

IMG_2937 hornuddens trädgård IMG_2942 elliot och vilgot IMG_3012 tre små rum i trosa IMG_2981c semester trosa

 

2 reaktioner på ”Trosa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s