Västkusten

Efter hotellnatten på Nääs Fabriker åkte vi in till Göteborg. Där skaffade vi två stycken Göteborg City Card då vi räknat ut att bara  gratisparkering som ingick skulle betala ett av korten. Att sen kunna åka så mycket kollektivtrafik som man vill och ha inträdet betalt till många attraktioner gjorde att det lönade sig. Jag har dock flera rabatthäften för shopping kvar som vi inte hann utnyttja, så är det någon som planerar ett besök i Göteborg innan 30 april 2015 kan ni få dem.

Vi började med Alfons Kulturhus där det var varmt och vi var inte direkt själva. Hade vi inte haft Citycarden med gratis inträde till oss vuxna hade det varit i dyraste laget. Nu betalade vi endast 80 kr för V och det kändes det värt. De hade ett dagsprogram med lite olika teaterföreställningar. Fanns ett rum med olika byggnader från Alfons, där man t.ex. kunde provåka hans helikopter. Sen var det ett rum som var inrett som Alfons lägenhet. På övervåningen var det lite lugnare med mycket leksaker, spel, pussel och läshörna. Vi gick iväg och åt lunch och kom tillbaka senare på eftermiddagen och då var det mycket lugnare och trevligare. Ett kort besök på Nordstan (endast en butik!) resulterade även i att jag löste problemet med amningsvänlig klänning till bröllopet nästa helg!

västkusten 1 Västkusten 2 IMG_3181 Alfons kulturhus

Efter två nätter på hotell i Göteborg hade vi sedan även hunnit med ett dagsbesök på Liseberg, en promenad i Trädgårdsföreningens park, lite shopping, åkt spårvagn och ett litet sightseeingtåg. Då bar det iväg till sista stoppet på resan. Hotellanläggningen Bokenäs Spa och Konferens som verkar vara ett konferenshotell som satsar på familjer under sommaren. Det visade sig inte vara hotellrum utan lägenheter man bodde i. Inredningen hade kanske sett sina bästa dagar men vi fick gott om plats, och varsina sovrum. Dessutom en lekplats precis utanför och en stor balkong med vacker utsikt över havet. Här fanns överaskande nog också den helt klart bästa frukostbuffén! Från Bokenäs gjorde vi en dagsutflykt till Lysekil, där vi kunde sammanstråla med goda vänner som också semestrade på västkusten. Ett besök på Havets hus, trevligt sällskap, god mat och promenader längs vattnet gjorde det till en av de bästa dagarna på semestern! I närheten av Bokenäs hittade vi också Marsipanladan som hörde ihop med Marsipangården i  Trosa som vi besökte tidigare på semestern. Lite sammanträffande då de endast hade försäljning i Trosa, här och på en båt i Stockholm. Jag är ingen marsipanälskare men njöt av gott fika i trädgården och provsmakning av olika sorters välgjord marsipan.

IMG_3212 IMG_3211 Bokenäs SPA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s