Drömmar och vardag

Vardagen rullar på här hemma. Vi som alla andra turas om med lite influensa. Riktigt spännande blir tillvaron om man försöker ge sig på att planera in någon större aktivitet än att åka till mataffären någon helg. Kommer vi att vara friska? Smittar vi?

Själv har jag så smått tagit mig ut ur föräldraledighetsbubblan och jobbar i alla fall varje onsdag och varannan fredag. Det gäller att börja försiktigt så man inte bränner ut sig på en gång..

Kvällar och lediga stunder ägnar jag just nu nästan uteslutande till allt som har med fotografering att göra. Jag lär mig nya redigeringsprogram, nya redigerinssätt, tittar på kurser i foto och redigering och när jag får tillfälle fotar jag såklart. Jag har mål och visioner och det är inte likt mig. Drömmar har aldrig riktigt funnits med i min vokabulär, för har jag väl bestämt att jag vill något så måste det också hamna på att-göra-listan och utföras, eller ligga kvar som ett stressande moment. Vi får se hur dessa drömmar utvecklas, men sakta men säkert så jobbar jag mot dem i alla fall. Utan att känna det som ett måste, samlar jag all kunskap jag kan och försöker ha tålamod. Vem har egentligen tagit mitt tålamod? Är säker på att jag hade så att det räckte och blev över innan jag fick barn.

Ett annat mål just nu är att bli bättre på att fotografera vardagshändelser. Att kunna ta kort utan att irritera mig på bakgrunder, fel ljusförhållande och annat som stör. De foton jag tror vi kommer uppskatta mest om säg 20 år är de som är mer dokumenterande. Då omgiviningen finns med, där vi kan se vilka tapeter vi hade, vilka leksaker vi tyckte om och där känslan när vi gjorde något kul med varandra finns kvar.

Så som kontrast mot alla porträttfoton både ute och inne, kommer här några vardagsbilder från mina dagar här hemma med Frans. Vi brukar käka lite mellis under matstolen, där man oftast kan hitta lite frukostrester. Till lunch väljer vi någon delikatess på burk ur barnmatslådan och efter maten plockar vi såklart in allt i diskmaskinen och hjälper till att sätta igång den. Däremellan brukar vi även tvätta, gå ut med soporna och hänga efter storebror när han är hemma.

vardagssysslor

Annonser

2 thoughts on “Drömmar och vardag

 1. Undrar om det har med åldern att göra det här med att veta vad man vill. Alltså mer konkret med drömmar som känns rimliga, men ändå att det får ta den tid det tar. Kommer man inte i mål så gör det inte så mycket heller så länge man har haft roligt på vägen. Och det här med tålamod… Innan vi fick barn var mannen imponerad av mitt oändliga tålamod. Han är inte lika imponerad nu…
  Du får gärna tipsa om regigeringsprogram! Jag skulle vilja ha tag i Lightroom, men har inte hunnit ta tag i det. Vet du om det går att ladda ner för en rimlig summa någonstans ifrån?
  Och appropå vardagsbilder så satt jag och tittade på gamla bilder i externa hårddisken igår. De bilder jag ler mest åt och har mest minnen kring är faktiskt de bilder som är ”sämst”. Alltså att det är ett barn i rörelse som blev lite för suddigt, konstiga miner och röriga bakgrunder. Så som livet ser ut helt enkelt. Arga barn på bild är också härligt 🙂
  Kram!

  • Ja det där med tålamod… Usch! 🙂
   Jag fick med creative cloud där lightroom och Photoshop ingår i ett år när jag köpte kameran. Tror nämligen det bara går att prenumera och betala en licens per månad. Kan hända att äldre versioner fortf går att köpa. Är inte så insatt tyvärr. Jag har tidigare använt AcDSee PRO som jag också tycker är bra. Finns för och nackdelar med båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s