Mysweekend, shopping, inbrottstjuvar och magsjuka..

Inte så konstigt egentligen men tänkte på det här med blogguppdateringar. När inget händer så har man oftast inte så mycket att skriva om, men när väl något händer så hinner man helt enkelt inte med. Så detta är alltså förra helgens rapport ni får, lite i efterhand. Försöker ta den korta versionen..

Vi började helgen redan tidigt på fredagen då vi lämnade barnen hos mormor och morfar för att utnyttja den superjulklapp vi fick av dem. Övernattningspaket på herrgård och inkluderat barnvakt. Kan inte bli bättre! Morgonen klarade vi av utan den vanliga packningshysterin och alla satt i bilen strax före åtta. Så redan i elvatiden parkerade vi vid Täby köpcentrum där vi hade planerat att spendera dagen. Enligt mig är det här ett av de bättre köpcentrumen i Sverige. Nej jag har inte varit till alla men av de jag besökt i alla fall. Många butiker och känns väldigt lugnt, fräscht och nytt. Shoppade två par skor och två blusar så helt nöjd med dagen. Även herr Thorsell shoppade en hel del till vårgarderoben.

På eftermiddagen tog vi oss tillbaka norrut mot Krusenbergs Herrgård som ligger lite söder om Uppsala. Där checkade vi in och tog det lugnt ett tag innan en lyxig trerätters middag.

Efter utcheckningen på lördag åkte vi in till Uppsala där vi gick runt ett par timmar på stan innan vi åt lunch på vårt favoritställe Stationen. Cafe och restaurang i stationsbyggnaden med trevlig miljö och jättebra mat och fika.

Sedan åkte vi vidare till syster där vi stannade för lite fika innan herr T åkte hem mot Borlänge och för att hämta barnen. Medans jag tänkte stanna ett dygn till i Uppsala för att få umgås lite med syster och familj. Det har nämligen varit planerat hela mars, men inte blivit av p.g.a. den ena sjukdomen efter den andra. Så fram hit så var det en alldeles perfekt helg!

På lördag kväll ringer dock min man och upplyser mig om att vi haft inbrott i vårt hus. Vilket han upptäcker när han kommer hem själv sent med två barn som är trötta och vill nattas. Gissa om man kände sig hjälplös när man inte var hemma och kunde hjälpa till. Samtidigt har jag i efterhand insett att det nog var det bästa. Eftersom vi inte båda var hemma och stressade diskuterade händelsen med varandra, blev nog inte situationen lika stressig för Vilgot och han kände sig trygg när polisen varit här. Tjuvarna har kastat in något föremål genom fönstret på Vilgots rum, så det var glassplitter i precis hela rummet, i alla leksaker, i sängen osv. De har sedan rotat runt efter kontanter och smycken, vilket också är det som de har fått med sig. Ni har säkert hört det förut men fota smycken och sånt för det är svårt att beskriva hur en del smycken ser ut. De har mest rotat i vårt sovrum så nästa tips är att förvara inte kontanter/julklappspengar i sovrummet och ha aldrig mer än 3000 kr hemma om ni vill få det ersatt av försäkringsbolaget. De har dock inte tagit några elektronikprylar fast de har legat framför ögonen på dem.

Det drygaste med inbrottet är allt jobb det innebär att återställa och alla samtal som ska ringas osv. Men faktiskt så känns det inte så olustigt med själva inbrottet som jag hade förväntat mig. De hade ändå tack och lov full koll på att vi inte var hemma, vilket känns skönt. Och om nu inbrottstjuvar kan anses som snälla så tycker jag att de har varit det. De har ställt ner blomkrukor försiktigt från fönstren, de har öppnat skåp och lådor, där de har letat igenom kartonger och annat har de sedan ställt dem på sängen. De har inte kastat, rivit och förstört saker vilket jag är otroligt tacksam för.

Efter att de viktigaste samtalen ringdes i måndags och glaset i fönstret i alla fall blev temporärt fixat så avslutade jag dagen med magsjuka. Kände att det inte var läge för det, men det är väl aldrig någonsin läge för magsjuka. Än så länge verkar resten av familjen klarat sig från magsjukan. Istället har Frans blivit förkyld och hade någon slags krupphosta i natt vilket också var en ny erfarenhet för mig.

Man skulle kunna tro att det finns spår av något konstigt påhittat försenat aprilskämt i detta men nej det är helt sant alltihop.

Den här söta lilla påskgubben skickade jag på kvasten till blåkulla i morse, och med frekvensen på mina inlägg så är det bäst att jag passar på att önska er Glad Påsk på en gång.

påskgubbe fruthorsell

påskgubbe 2 fruthorsell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s